За нас

Фирма LITS 1948 ЕООД поставя своите основи през 1995 г. в малък мебелен цех под наем. Стартира с названието ПГВ ЕООД, което е абревиатура от името създателя й инж. Петър Георгиев Вянев.

Инж. Вянев завършва специалност “Механична технология на дървесината” и взема допълнителна специализация по мебелен дизайн в Лесотехническия университет. За него мебелите не са просто конфекция, те са …….. Всяка поръчка изпълнява индивидуално и прецизно, като формата следва желанието на клиента.

През 2012 г. с цел постигане на по-добра ефективност ПГВ ЕООД се разделя на две – LITS 1948 и PGV DESIGN. LITS 1948 поема дейностите по производство и контакта с клиентите. PGV DESIGN изготвя концепцията за дизайна и инженерните проекти чрез мрежата си от опитни мебелни дизайнери.

Днес фирма LITS 1948 оперира на територията на гр. София, а изпълнението на поръчките става в работните ни помещения в град Гоце Делчев, където сме създали максимално добри условия за детайлно изпълнение. Дизайнът се изготвя в София, за да може по всяко време да се съгласува с нашите клиенти.

Клиенти:

За изминалите 25 години клиенти на LITS 1948 са както физически лица, така и институции като Печатница на БНБ АД, Съдебна палата София, частни и държавни учебни заведения, офиси, ресторанти, барове и др.

Сред стотиците успешно реализирани проекти на нашите клиенти е и този на световния и олипийски шампион Армен Назарян. Фактът, че години след като сме изпълнили поръчки на клиенти, те отново избират нас за нови проекти, е отговор на качеството и белег за изграденото доверие. Това е нашата най-голяма гаранция, че сме на прав път и че работата ни си струва.