Фирма LITS 1948 ЕООД поставя своите основи преди 20 години (1995) в малък мебелен цех под наем. Тогава фирмата стартира с названието ПГВ ЕООД, което произхожда от инициалите на създателя й – инж. Петър Георгиев Вянев.

След първата си специалност Механична технология на дървесината инж. Вянев завършва допълнителна специализация Мебелен дизайн в Лесотехническия университет. След двугодишен опит в мебелната индустрия инж. Вянев затвържадава убеждението си, че мебелите не бива да бъдат просто конфекция. Формата да следва желанията на клиента се превръща  в главен мотив за създаване на  ПГВ ЕООД. Поръчките на всеки клиент са индивидуални и се реализират прецизно.

Разделянето на ПГВ ЕООД на PGV DESIGN и LITS 1948 става през 2012 г. Целта е LITS 1948 да поеме дейностите по производство, както и директният контакт с клиентите, а мрежата ни от мебелни дизайнери в рамките на подразделението PGV DESIGN да изготви инженерните проекти и концепцията за дизайна, който в идеална степен да пресъздаде желанията на всеки клиент. Зад разделянето на ПГВ стои постигането на по-добра ефективност.

Днес фирма LITS 1948 оперира на територията на град София, а изпълнението на поръчките става в работните ни помещения в град Гоце Делчев, където сме създали максимално добри условия за детайлно изпълнение. Дизайнът се изготвя в София, за да може по всяко време да се съгласува с нашите клиенти.

Клиенти:

За изминалите 20 години клиенти на LITS 1948 са както физически лица, така и институции като Печатница на БНБ АД, Съдебна палата София, частни и държавни учебни заведения, офиси, ресторанти, барове и др.

Сред стотиците успешно реализирани проекти на нашите клиенти  е и този на световния и олипийски шампион Армен Назарян. Фактът, че години след като сме изпълнили поръчки на клиенти, те отново избират нас за нови проекти, е отговор на качеството и белег за изграденото доверие. Това е нашата най-голяма гаранция, че сме на прав път и че работата ни си струва.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.